Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a rendőrség Budapesten egy újabb férfit, akit Marian Cozma meggyilkolásával kapcsolatban gyanúsítanak. A múlt vasárnap elkövetett támadással összefüggésben most már négy gyanúsítottja van a rendőrségnek, és a megyei rendőrfőkapitány szerint még tovább bővülhet a kör.
Vágólapra másolva!

Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásával kapcsolatban a rendőrség - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden. P. Gábort a megyei nyomozók hétfőn, Budapesten vették őrizetbe. Bolcsik Zoltán, Veszprém megye rendőrfőkapitánya az MTI-nek azt mondta, hogy már négy gyanúsított van őrizetben, ám szerinte a kör "további szélesítése is várható".

A nyomozás eddigi eredményei alapján a hétfőn őrizetbe vett férfi összefüggésbe hozható a múlt vasárnap elkövetett támadással - mondta el Beleznay Ágnes sajtóügyeletes. A férfit kedden kihallgatják, és a rendőrség várhatóan előterjesztést tesz P. Gábor előzetes letartóztatására.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án, vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, és meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott tagját. A segítségére siető két csapattársa - Ivan Pesic és Zarko Sesum - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyben korábban három embert gyanúsított meg a rendőrség. Ketten - a sárbogárdi R. Sándor és a budapesti N. Győző - Ausztriában vannak őrizetben. A harmadik gyanúsított, Sz. Iván napokig bujkált, míg a múlt héten, nem sokkal csütörtök éjfél előtt önként jelentkezett a rendőrségen. Sz. Iván tagadta bűnösségét a gyilkosságban, de azt elismerte, hogy a helyszínen volt, és részt vett garázdaságban.