Hospinvestes cég nyerte a szigetvári pályázatot

Vágólapra másolva!
A Hospinvesthez köthető Releváns Befektető Kft. nyerte a szigetvári városi kórház üzemeltetésére kiírt pályázatot - írja a  Baranya megyei online. A vesztes pályázó azt tervezi, hogy bírósághoz fordul a döntés miatt, mert szerintük a Releváns megszegte az eljárási szabályokat. A lap szerint a kórház orvosai a vesztes pályázatot jobbnak tartották.
Vágólapra másolva!

A Hospinvestet is érdekeltségi körében tudó Releváns Befektető Kft. nyerte el a szigetvári városi kórház 25 éves üzemeltetésére kiírt pályázatot - írta szombaton a Baranya megyei online (BAMA). A szigetvári képviselő-testület csaknem nyolcórás, személyeskedésektől sem mentes vita után döntött a pályázatra beérkezett két ajánlatról, amelyeket a Medical Investments Zrt. és a HospInvesthez köthető Releváns Kft. nyújtott be. A szocialista többségű képviselő-testület 17 tagja közül 10 szavazott a győztes cégre, amely így április elsején átveszi a kórházat - olvasható a honlapon.

A vesztes cég, a Medical Investments Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kovács Róbert a BAMA szerint "példátlanul felháborítónak" nevezte az eljárást. Kovács azt mondta, hogy az ülés előtt két nappal az eljárási szabályokat megszegve, a Releváns megemelte negyvenmillió forinttal a vagyonkezelői díjat. Bár a Medical még az ülés előtt ennél az összegnél tízmillió forinttal többet ígért, ezt az ajánlatot már nem fogadták el.

A vesztes társaság vezetője közölte, hogy a döntés miatt bírósághoz fordulnak. A BAMA szerint az ülésen az is kiderült, hogy a kórház orvosai, a szakszervezet, de az önkormányzat egészségügyi bizottsága is a Medical ajánlatát tartotta jobbnak. Paizs József polgármester az ülés után azt mondta: nem politikai nyomásra hozták meg a döntést, hiszen a szocialisták mellett három fideszes képviselő is a Releváns Kft.-re adta voksát.