Vágólapra másolva!
Jogerős Hunvald György VII. kerületi polgármester előzetes letartóztatása - írta a Magyar Nemzet keddi száma. A lap szerint az erzsébetvárosi ingatlanügyben érintett politikus ügyvédei ellen összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett a főügyészség.
Vágólapra másolva!

Hivatalos értesítést egyelőre nem kaptunk, de információink szerint Hunvald Györgynek, Erzsébetváros MSZP-s polgármesterének egyelőre 30 napos előzetes letartóztatása jogerőre emelkedett - közölte a Magyar Nemzet keddi számában Keresztes Imre főügyész.

Keresztes Imre szerint a Központi Nyomozó Főügyészség összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett a politikus ügyvédei ellen. Ennek az az oka, hogy Hunvald védői már régóta megbízásokat kaptak az érintett VII. kerületi önkormányzattól.

Február 12-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét. A döntést a bíróság azzal indokolta, hogy megalapozott a gyanú, hogy Hunvald hétrendbeli csalást követett el és további kétrendbeli csalást kísérelt meg. A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított a büntetőeljárást meghiúsítja, például okiratok eltűntetésével, tanúk és a nyomozóhatóság befolyásolásával.

Hunvaldot előző nap vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség. A szocialista politikust az ügyészség több, VII. kerületi ingatlan áron aluli eladása miatt bűnsegédként elkövetett többrendbeli csalással gyanúsítja. Az ügyészség szerint a polgármesternek, mint az eladásokról szóló előterjesztőnek, tudnia kellett arról, hogy áron alul adják el az ingatlanokat. Hunvald panaszt tett őrizetbe vétele ellen, és tagadja bűnösségét.