Világháborús bombákat találtak Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Második világháborús bombákat találtak Ferihegyen a 2-es terminál előterének bővítése közben. A forgalom a repülőtéren zavartalan.
Vágólapra másolva!

Három második világháborús bombát találtak Ferihegyi repülőtéren csütörtök délután egy építkezésnél, de gépek forgalma zavartalan - tájékoztatta az MTI-t Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. A 2-es terminállal szemben előtérbővítést végeznek, ennek földmunkái során találták meg a szerkezeteket.

A forgalom a reptér 1-es és 2-es terminálján is zavartalan.A szóvivő közlése szerint nem ez volt az első - és vélhetően nem is az utolsó - eset, hogy bombát találtak az előtérbővítés közben, amely a repülőtér azon részét érinti, ahol a gépek megállnak.

Gyüre Orsolya, a honvédelmi tárca sajtóügyeletese közölte: három FRAG-20-as típusú amerikai repeszbombát találtak, amelyek egyenként körülbelül tíz kilogrammosak.A bombák szállítható állapotúak, ezért nem volt szükség a környéken lezárásra, korlátozásra, és hamarosan el is viszik a szerkezeteket a tűzszerészek a helyszínről. A bombákat később megsemmisítik.