Vágólapra másolva!
Ötéves, korábban többször karambolozott Audi A6-osra cserélte autóját Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter - írja a Blikk. A miniszter azért cserélte le az autóját, mert kiderült, azután szerzett be új Audit, hogy a kormányfő takarékosságra szólította fel a minisztériumokat.
Vágólapra másolva!

Egy 2004-es évjáratú, közel 200 ezer kilométer futott, korábban többször karambolozott Audi A6-ossal jár ezentúl Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter - írja a Blikk. A tárca azt közölte a lappal, mivel az autó állami tulajdonban van - a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságon eddig tartalékautóként szolgált - ezért, a minisztérium részére való átadása nem jár költséggel.

Molnár múlt hét pénteken utasította a minisztérium apparátusát, hogy azonnal bontsák fel új szolgálati autója bérleti szerződését és vegyenek bérletbe régebbi típusú, használt szolgálati autót. A miniszter az után döntött így, hogy a Blikk azt írta, Molnár Csaba egy új Audi 6-os személygépkocsival jár, amelyet az után szereztek be, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök takarékosságra szólította fel a minisztériumokat a gazdasági válság miatt.

A tárca szerint Molnár Csaba vizsgálatot rendelt el a minisztériumnál használt szolgálati autók bérbevételének körülményeivel, indokoltságával kapcsolatban. A vizsgálat eredménye szerint azért kellett miniszteri szolgálati autót bérelni, mert az előző miniszter, Szabó Pál megvásárolta hivatali gépkocsiját, amit még a Magyar Postától hozott magával. Mivel a tárcánál nem volt megfelelő kategóriájú autó, ezért kellett ilyet beszerezni, miután Molnár Csaba tavaly december 1-jén hivatalba lépett.

Még januárban keltett megütközést Veres János pénzügyminiszter autóvásárlása. Ő 14 millió forintért vett egy szintén 3000 köbcentis Audi A6-os autót. Ezt azzal indokolta, hogy régi szolgálati kocsija már igen rossz állapotban volt, és 7 millió forinttal olcsóbban jutott hozzá az új autóhoz a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán keresztül.