Halálos cserbenhagyással gyanúsítanak egy rendőrt

Vágólapra másolva!
Segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítanak egy siófoki rendőrt, aki hajnalban a gyanú szerint halálra gázolt egy kerékpárost, majd elhajtott a helyszínről. A rendőrt azonnal felmentették a szolgálat alól.
Vágólapra másolva!

Halálos balesetet okozott egy rendőr, aki áldozatát magára hagyva, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott szombat hajnalban Tabon - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőröknek négy óra előtt gyalogosok jelentették, hogy az út menti árokban egy halott férfit találtak. Az 52 éves helybeli, kerékpárral közlekedő férfit elütötték, az ismeretlen gázoló segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Délutánra sikerült beazonosítani és megtalálni a balesetet okozó autót. A jármű tulajdonosa a siófoki rendőrkapitányság egyik szolgálaton kívüli munkatársa volt, akit a Kaposvári Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki, segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt. A siófoki rendőrkapitányság vezetője azonnali hatállyal felmentette szolgálati beosztásából az érintett rendőrt, az ügyben a büntetőeljárást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség folytatja.