Autóért, értéktárgyakért gyilkolt egy rablóbanda

Vágólapra másolva!
Összesen két embert ölt meg, és hármat életveszélyesen megsebesített magyarországi rablásai alkalmával hat román állampolgár tavaly. A rablóbanda négy tagját már elfogta a rendőrség, két embert még keresnek. A nyomozás egy pesti garázssori gyilkosság miatt indult.
Vágólapra másolva!

Két rablógyilkosságot és két rablást követtek el azok a román állampolgárok, akik ellen több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt folyik eljárás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A BRFK szerint F. József, R. Attila, Sz. István, S. Előd, D. Tibor és T. István együtt, összesen három rablást követtek el Magyarországon tavaly. Először 2008. június 27-én éjjel raboltak ki egy kömpöci tanyatulajdonost, akit életveszélyesen bántalmaztak. Ezt követően 2008. július 3-án egy vecsési családi házba hatoltak be az esti órákban, ahol megölték az ott lakó nőt, és elvették értékeit. 2008. július 21-én pedig Taksonyban törtek be egy családi házba, ahol az ott lakó férfit és feleségét súlyosan, életveszélyesen bántalmazták. A hat férfi a lakásokból különböző értéktárgyakat vitt magával.

A rendőrök szerint ezen kívül a 32 éves F. József és a 42 éves R. Attila tavaly, július 25-én este tíz körül egy nőt is meggyilkolt az autójáért. A nőt a XIX. kerületben, az Üllői úti garázssoron támadták meg, autóját, egy Nissant külföldre vitték és eladták. A nyomozás ezzel az üggyel kapcsolatban indult, a rendőrök hamar azonosították a gyanúsítottakat, és a két férfit még tavaly augusztusban elfogták, amikor egy általuk külföldön lopott autóval Magyarországra utaztak. A nyomozás során derült fény a többi bűncselekményre, és a többi gyanúsított személyére.

F. József és R. Attila után elfogták Sz. Istvánt, aki a rendőrök szerint a rablások felbújtója volt. S. Elődöt február végén adták át a magyar rendőröknek román kollégáik, őt ugyanis ott fogták el az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján. Előzetes letartóztatását 2009. február 28-án rendelte el a bíróság. D. Tibort és T. Istvánt még keresik.