Jócskán megdrágulhat a parkolás a fővárosban

Vágólapra másolva!
Átlagosan 27 százalékkal emelkednek nyártól a parkolási díjak Budapesten, ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadja az erről szóló tervezetet - közölte az RTL Klub Híradója, amely szerint nemcsak a tarifa drágul, de bővül a fizetős övezet is.
Vágólapra másolva!

Várhatóan áprilisban dönt a Fővárosi Közgyűlés a parkolási díjak emeléséről, és már nyár elején be is vezetnék a változtatásokat - számolt be az RTL Klub Híradója, amely szerint olyan helyeken is fizetni kellene a jövőben, ahol eddig ingyenesen lehetett parkolni.

Ezek közé tartozik például Óbuda, amelynek polgármestere, Bús Balázs a televíziónak azt mondta: "Belső Óbuda egy P+R parkolóvá vált, ahol a lakosok nem tudnak megfelelően közlekedni, emiatt muszáj ezt a kérdést kezelni". A polgármester megjegyezte, hogy túl sokan hagyják náluk az autóikat, majd tömegközlekedéssel mennek tovább, és ezen szerinte változtatni kell.

Nemcsak a fizetős övezet bővülne, hanem drágulna is a parkolás. Az RTL Klub szerint a fővárosi önkormányzat tervezetében az áll, hogy 27 százalékkal nőne a díj, de ez csak egy átlagos érték, lenne ugyanis olyan városrész, ahol csak 9 százalékkal emelkedne a tarifa, míg lenne olyan is, ahol 47 százalékkal kellene többet fizetni. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a tévének nyilatkozva ezt azzal indokolta, hogy nem lehet drágább a tömegközlekedés, mint a parkolás. Jelenleg egy BKV-vonaljegy 290 forintba kerül.

Az RTL meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közölte azt is, hogy a pótdíjak is emelkednének. Ha például valaki 30 napon túl rendezné csak a rá kiszabott büntetést, akkor az alapdíj ötvenszeresét kellene befizetnie - közölte a televízió.