Fákat, épületeket tépázott meg a szélvihar

Vágólapra másolva!
Vasárnap délutánra mérséklődött a szél, az országban mindenhol megszűnt a narancssárga riasztás. Ezzel párhuzamosan csökkent a tűzoltókhoz érkezett bejelentések száma is. Az erős szél vasárnap a fővárosban, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében okozta a legtöbb gondot.
Vágólapra másolva!

A hétvégén országszerte több mint 150 esetben kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a viharos szél okozta károk elhárítására - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap délután.

Az erős szél a Dunántúlon, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében, valamint a fővárosban és Pest megyében okozta a legtöbb gondot. Vasárnap délutánra azonban már mérséklődött a szél, az országban mindenhol megszűnt a narancssárga riasztás, és ezzel párhuzamosan csökkent a tűzoltókhoz érkezett bejelentések száma is.

Az OKF szóvivője elmondta, hogy jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak, illetve épületekben keletkezett károk okozta veszélyhelyzetek elhárítása miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Személyi sérülés a vihar miatt sehol sem történt.

Vasárnap Budapesten két helyen, a XIII. és a XI. kerületben parkoló autókat rongált meg a rájuk dőlő fa. A Pest megyei Százhalombattán egy négyemeletes épület oldalfaláról a hőszigetelő burkolatot teljes egészében lebontotta szél.

Szintén Pest megyében, Áporkán a víztorony bádogborítása megrongálódott, Monoron pedig a posta épületének homlokzatán kezdte meg a vakolatot a szél. Ez utóbbi helyen a tűzoltók leverték a maradék vakolatot, nehogy balesetet okozzanak a lehulló darabok.