Gyanús csomagot találtak a röszkei határátkelőnél

Vágólapra másolva!
Szombat este gyanús csomagra bukkantak a vámosok egy Szerbia felől érkező buszon a röszkei határátkelőnél. Az ismeretlen eredetű anyagot tartalmazó csomagot elszállították, egyelőre sem a Nemzeti Nyomozó Iroda, sem a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága nem közölt részleteket az esetről.
Vágólapra másolva!

A vámosok gyanús csomagot találtak szombaton este a röszkei határátkelőnél egy Szerbia felől érkező buszon, a csomagot jelenleg is vizsgálják - mondta Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője vasárnap.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője azt közölte, hogy munkatársai az éjszaka elszállították az ismeretlen eredetű anyagot tartalmazó csomagot a helyszínről. Az ügyről további részleteket sem a VPOP, sem az NNI szóvivője nem kívánt elárulni. Sajtóértesülések szerint az elsődleges tesztek alapján robbanószer-gyanús volt az anyag.

A hirado.hu a Független Hírügynökségre hivatkozva azt írja: a buszt szombaton azonnal félreállították egy üres kamionterminálra, és ávizsgálták robbanószer-kereső kutyával a járművet, a buszon ülőket és a csomagjaikat. Este a történtek miatt azonnal lezárták az autópálya-határátkelő forgalmát a belépő oldalon, a kilépőn pedig korlátozták a sávok használatát. A forgalom éjfél előtt indulhatott meg. A gyanús csomagot a vámosok a buszból a központi épület egyik irodájába vitték, ezért a rendőrök kiürítették a parancsnoki épületet is - olvasható a hirado.hu cikkében.