Hibázott a betegre fittyet hányó kaposvári orvos

Vágólapra másolva!
Mulasztást követett el az a háziorvos, aki még februárban nem látott el egy rendelője közelében rosszul lett férfit - derül ki az ÁNTSZ vizsgálatából. Az orvos a felszerelés hiányára panaszkodott. A férfi életét a mentők mentették meg.
Vágólapra másolva!

Mulasztott az a kaposvári háziorvos, aki nem látta el a rendelője közelében található postán rosszul lett idős férfit - állapította meg az ÁNTSZ most lezárult vizsgálata. Az eset még februárban történt.

A tisztiorvosi szolgálat az ügyet lezárta és átadja az orvosi kamarának. Bálint György kistérségi tiszti főorvos szerint várhatóan a kamara etikai bizottság folytatja le az eljárást ügyben. A következmény lehet figyelmeztetés, de a legsúlyosabb esetben akár ki is zárhatják az orvosi kamarából a háziorvost. A kamarai tagság nem kötelező, így ez nem jelentené azt, hogy az orvos ne praktizálhatna tovább.

A kaposvári háziorvos februárban megfelelő felszerelés hiányára hivatkozva nem segített azon a férfin, aki a postán rosszul lett, annak ellenére, hogy egy ügyfél és a posta vezetője is kérte tőle. Az idős férfit a helyszínre érkező mentők látták el, és ezzel megmentették az életét.

Az ügyben a rendőrség is nyomoz, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak eljárást.