Kiadták Franciaországnak Ophélie holttestét

Vágólapra másolva!
A magyar rendőrség megerősítette, hogy kedden hazaszállítják a Magyarországon meghalt francia diáklány holttestét. Egy francia hírrádió szerint ha ez bekövetkezik, akkor még a héten új szakvélemény készülhetne halálának körülményeiről Franciaországban.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden átadta Ophélie Bretnacher, a Magyarországon meghalt diáklány holttestét a Francia Nagykövetség rendőr attaséjának, aki intézkedett a holttest hazaszállításáról Franciaországba - közölte kedd délután három óra után a rendőrség.

Elsőként a France Info francia hírrádió számolt be arról, hogy kedden hazaszállítják a diáklány koporsóját, de a rendőrség kezdetben nem erősítette meg az információt. A francia hírrádió tudósítása szerint a magyar rendőrség a folyamatban lévő kiegészítő orvos szakértői vizsgálatokra hivatkozva mostanáig nem adta ki a Budapesten eltűnt francia diáklány egy hónappal ezelőtt megtalált holttestét a szülőknek.

A rendőrség közleménye szerint a holttest elszállítása nem érinti az emberrablás gyanújával folyó büntetőeljárást, az folytatódik.

Új szakértői véleményt akarnak

A francia hírrádió úgy tudja, hogy a magyar rendőrök hétfőn még nem kapták meg valamennyi toxikológiai vizsgálat eredményét, így végleges következtetésük sem ismert, de a nyomozás során azt feltételezték, hogy a francia diáklány baleset áldozata lett. Ophélie Bretnacher szüleinek továbbra is nehéz elfogadniuk ez utóbbi feltételezést, szerintük "túl sok a homályos rész az ügyben, és egyébként sem bíznak teljes mértékben a magyar rendőrségben" - közölte a France Info.

A lány édesapja, Francis Bretnacher többször elmondta, hogy új szakértői véleményt kér Franciaországban. A France Info úgy értesült: erre még a héten sok kerülhet a Párizs-közeli Garches Igazságügyi Orvostani Intézetében.

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható a lány, éjjel háromnegyed háromkor készültek a Roosevelt térnél.

Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán. Az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nő halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.