Vizsgálják az újabb diákalázós zalai videót is

Vágólapra másolva!
Az újabb zalai diákmegalázós videó miatt is eljárást indított a rendőrség. Az új kisfilm kapcsán könnyű testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást három fiatalkorú ellen. Egy korábban nyilvánosságra került zalai videó kapcsán pedig csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást két fiatalkorú és egy felnőtt ellen
Vágólapra másolva!

A zalaegerszegi diákmegalázáshoz kapcsolódó újabb videófelvétel miatt is eljárást indított a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Közleményük megerősíti az MTI szerdai információját, amely szerint az egyik internetes oldalra felkerült, zalaegerszegi diákokat érintő iskolai verekedésről szóló kisfilm szereplői részben azonosak a hétfőn nyilvánosságra került, szintén zalaegerszegi diákbántalmazást bemutató felvételével.

Az új kisfilm kapcsán könnyű testi sértés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség három fiatalkorú ellen. A közlemény szerint egyesítették ezt az ügyet a korábbi felvétel nyomán indult eljárással. Az újabb videó "fiam verése" címen került fel egy fájlmegosztó portálra, amelyen két fiatal neve is olvasható az erőszak elkövetőjeként. Helyszínként a zalaegerszegi Széchenyi Középiskola van megjelölve. Rozmán Sándor, az intézmény igazgatója az MTI-nek mindössze annyit mondott: ezekkel a gyerekekkel már többször volt gond, és korábban is volt rendőrségi ügyük.

Az új képsorokon az látható, hogy egy fiút több diáktársa vesz körbe, kezdetben egymást biztatva ütlegelik őt. Később akadt köztük olyan, aki csillapítani próbálja azt a társát, aki a legfenyegetőbben lép fel a védekezni nem tudó fiú ellen. A csaknem kétperces felvétel egy osztályteremben készült, a kommentálók és a videó feltöltőjének bejegyzése szerint az elkövetők némelyike azonos a másik felvételen szereplőkkel. Ez utóbbi közel ötperces videót valószínűleg az a fiatal nő készítette, akinek csak a hangját és az utasításait hallani, de mindvégig látható két középiskolás korú fiú és az áldozatuk, akit többször megütöttek, megrúgtak, és más módon is megaláztak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt a hétvégén büntetőeljárást indított két fiatalkorú és egy felnőtt ellen a még januárban készült felvétel kapcsán. Az egyik portál zalalövői romákként azonosította a korábbi felvételen szereplőket. Az oldal által nyilvánosságra hozott adatok miatt egy zalalövői diáklány az őt ért zaklatások miatt rendőrségi feljelentést tett, mert számtalan fenyegetést kapott, holott nem ő az egyik gyanúsított.

A videón szereplők egyikének édesapja egy, a fia által írt bocsánatkérő levelet juttatott el a Zalai Hírlapnak. Az apa szerint a két felvétel ugyanazon a napon készült, amikor a barátok "ittak is egy kicsit".

Szerdán nyomozás indult közösség tagja elleni erőszak előkészületének gyanúja miatt is azt követően, hogy a zalalövői cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az őt és a kisváros roma lakóit ért fenyegetések miatt ugyancsak feljelentést tett. Kövesi Vilmos közölte: nem romák voltak az erőszakos fiatalok, de miután internetes oldalakon azt terjesztik, hogy cigány fiatalok verték és alázták meg a diákot, a fenyegetések miatt rendőri védelmet is kért a zalai városban élő cigányságnak.