Elfogták a nevelt fiát meggyilkoló férfit

Vágólapra másolva!
Elfogták azt a férfit, aki szombaton hajnalban leszúrta nevelt fiát és élettársát is bántalmazta Ajka-Bakonygyepesen. A fiú meghalt, a férfi élettársát és ötéves kislányát kórházban ápolják.
Vágólapra másolva!

Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a 48 éves ajkai férfit, aki szombaton hajnalban leszúrta 15 éves nevelt fiát Ajka-Bakonygyepesen. A gyermek a helyszínen meghalt.

A férfit Ajka külterületén egy telken lévő fabódéban fogták el. A fekete Audit, amivel a lakásuktól elmenekült, Ajka belterületén találta meg a rendőrség.

A menekülő férfi magával vitte ötéves kislányát is, akit azonban Ajkán rokonoknál hagyott, és a kocsival egyedül hajtott tovább. A kislányt - aki szintén megsérült - a rokonok reggel bevitték a rendőrségre, jelenleg a városi kórházban kezelik.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi súlyosan bántalmazta és megszúrta 37 éves élettársát, aki a családi házból az utcára menekült és segítségért kiabált. Amikor visszatért a házba, előző kapcsolatából származó 15 éves fiát holtan találta, a férfi és ötéves közös kislányuk pedig eltűnt a lakásból.

Az asszonyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították az ajkai kórházba. A rendőrség több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja az őrizetben lévő férfit. A rendőrség feltételezése szerint az történhetett, hogy a 15 éves fiú - meghallva a hajnali veszekedést, dulakodást - az édesanyja segítségére kelhetett és eközben érte a halálos szúrás. A rendőrség egyelőre még nem tudja, hogy milyen szúró eszközzel oltotta ki a férfi a gyermek életét.

Egy hónappal ezelőtt már eljárást indítottak a férfi ellen közúti közlekedés veszélyeztetése miatt, ám az asszony akkor nem működött együtt a rendőrséggel, megtagadta a vallomást és nem tett feljelentést élettársa ellen. Akkor ugyanis az történt, hogy a férfi kilökte az asszonyt a 8-as főúton a robogó autóból, majd tovább hajtott. A nő azonban nem tett vallomást a rendőrségen.

A pár családi háza Ajka bakonygyepesi városrészében - az úgynevezett elit negyedben - áll, a férfi fuvarozó vállalkozó, de különösen az asszony édesapja módos üzletember, szállítási vállalkozó - tudta meg a helyszínen az MTI tudósítója, akinek érdeklődésére többen is agresszív alaknak nevezték a férfit.

Az ajkai kórház portaszolgálatán a család kérésére semmilyen felvilágosítást nem adhatnak a sérültek állapotáról. Más kórházi forrásból az MTI úgy értesült, hogy az asszony túl van az életveszélyen.