Molotov-koktélokat találtak a Bazilikánál

Vágólapra másolva!
Két gyanús, ismeretlen folyadékkal megtöltött palackot találtak a rendőrök a Szent István-bazilika közelében szombaton hajnalban. A Bazilikától száz méterre az Arany János utcán a járda és az egyik ablak közötti üregből ugyancsak két darab palack került elő. Klasszikus Molotov-koktélok - közölte az [origo]-val a BRFK szóvivője. Az üvegeket elszállították, vizsgálják őket.
Vágólapra másolva!

Molotov-koktélokat találtak a Budapesten a Szent István-bazilikánál szombaton hajnalban. A Bazilika oldalánál egy szatyorban, újságpapírba csomagolt két darab, ismeretlen folyadékkal megtöltött és a tetején ronggyal lezárt üveget találtak szombaton hajnalban a rendőrök.

A Bazilikától száz méterre az Arany János utcán a járda és az egyik ablak közötti üregből ugyancsak két darab, gyanús palack került elő. "Minden kiemelt helyszínt, ahol lesz valamilyen rendezvény, ellenőriznek a kollégák. Egy ilyen ellenőrzés során találták meg ezeket apalackokat" - közölte az [origo]-val Tafferner Éva BRFK-szóvivő.

A szóvivő megfogalmazása szerint "klasszikus Molotov-koktélokról van szó". A helyszínen - ahol a palackokat találták - Budaházy György "magánszemélyként bejelentett rendezvényt tart vasárnap" - felelte kérdésünkre a szóvivő.

A rendőrség közleménye szerint az elvégzett helyszíni szemle után a Tűzszerész Szolgálat munkatársai elszállították az üvegeket. Az ügyben a további eljárást - szakértők bevonásával - a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le. Tafferner Éva szerint "nem valószínű", hogy a hétvégén lesz eredménye a szakértői vizsgálatnak.

A rendőrség továbbra is ellenőrzi a rendezvények helyszíneit a szóvivő szerint. A BRFK közleménye felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy az ilyen és hasonló tárgyak birtoklása az új jogszabályok értelmében jogsértésnek minősül.