Felfüggesztett büntetés a mocsárban hagyott ló gazdájának

Vágólapra másolva!
Jogerősen felfüggesztett fogházbüntetést kapott az a kaposvári férfi, aki éheztette, majd egy mocsárban sorsára hagyta a lovát. A bíróság két évre felfüggesztette az egy éves büntetést. A férfi annyira felháborodott az ítéleten, hogy indoklás közben kirohant a tárgyalóteremből.
Vágólapra másolva!

Állatkínzásért másodfokon jogerősen is elítélte egy mocsárban hagyott, legyengült ló gazdáját hétfőn a Somogy Megyei Bíróság. A megyei bíróság szerint megalapozott az első fokon eljáró Kaposvári Városi Bíróság döntése, amely alapján az 54 éves kaposvári férfi egy év fogházbüntetést kapott, de a büntetés letöltését két évre felfüggesztette. Az ítéletet hallva a feldühödött vádlott a kirohant a tárgyalóteremből.

A sorsára hagyott állatot a múlt év márciusában a Kötél Életmentő Egyesület munkatársai emelték ki a mocsárból és egy helyi lovasklubnál helyezték el. A bíróság szerint a férfi nem bánt megfelelően a lóval, több orvos egybehangzóan megállapította, hogy az állat alultáplált volt. A lovat nem sokkal azután elkobozták tőle, mint hogy a férfi ellen eljárás indult.