Szkinhedes rémhírektől félnek a miskolci cigányok

Vágólapra másolva!
Rémhírterjesztés miatt nyomoznak a miskolci rendőrök a helyi cigányság körében terjedő, szkinhedtámadásokról szóló sms-ek miatt. A rendőrség szerint az sms-ek tartalma alaptalan, de a hírek szélsőséges, atrocitásokba torkolló indulatokat gerjeszthetnek. Mindenkit nyugalomra intenek.
Vágólapra másolva!

Rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a miskolci rendőrkapitányság, miután Miskolcon és környékén olyan sms-ek terjednek, amelyek szerint szkinhedek és más csoportok fenyegetik a roma családokat - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság.

A rendőrség szerint az információk alaptalanok, valódiságukat nem támasztja alá semmilyen tény. A valótlan hírek azonban olyan szélsőséges indulatokat gerjesztettek, amelyek miatt helyi konfliktusok, atrocitások alakulhatnak ki - figyelmeztetnek a rendőrök.

A rendőrség azt kéri az emberektől hogy nagy körültekintéssel és óvatossággal kezeljék a jelenséget, az alaptalan fenyegetésekkel érintett városrészekben pedig próbálják elkerülni az esetleges provokációkat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendkívül nagy erőket mozgósított, folyamatosan járőröznek - olvasható a hétfő délelőtt kiadott közleményben.