Dunába merült egy autó egy lánnyal együtt

Vágólapra másolva!
Egy 15 éves lány ült abban az autóban, amely a Dunába merült szerda este Budapest XXIII. kerületében - közölte a tűzoltóság és a rendőrség. A lány holttestét éjszaka megtalálták a vízben. A hatóságok szerint feltehetően nem volt behúzva a kézifék a parton parkoló kocsiban.
Vágólapra másolva!

A Dunába csúszott egy személyautó szerda este Budapesten, a XXIII. kerületben - tájékoztatott a rendőrség és a tűzoltóság. Az autó a Horgászpart utcánál parkolt, mielőtt a vízbe merült - mondta az [origo]-nak Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Egy férfi és egy 15 éves lány ült a kocsiban, amely az után csúszott a folyóba, hogy a férfi kiszállt belőle - számolt be a történtekről a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A tűzoltóság szóvivője szerint feltehetően nem volt behúzva a kézifék az autóban. A rendőrségnek szintén ez a feltételezése.

A rendőrség szerint a lány valószínűleg kijutott az autóból, de a partot már nem érte el. A férfi bement a vízbe, és próbálta kimenteni, de nem járt sikerrel - mondta a Molnár. A férfit kihűléssel kezelik a mentők - tette hozzá a szóvivő. Az autót tizenegy óra körül kiemelték a Dunából, és nem sokkal később a tűzoltóság közölte, hogy a búvárok megtalálták a lány holttestét.