Nyugdíjas rendőr vezeti a Fővárosi Közterület-felügyeletet

Vágólapra másolva!
Harmadik nekifutásra sikerült megválasztani a Fővárosi Közterület-felügyelet új igazgatóját. Szabó Mihály nyugállományú rendőr ezredes korábban a BRFK-n volt gazdaságvédelmi osztályvezető, majd az igazságügyi tárcánál dolgozott. Az előző igazgató, Barna Sándor tavaly februárban hunyt el.
Vágólapra másolva!

Határozatlan időre Szabó Mihály nyugállományú rendőr ezredest nevezte ki a Fővárosi Közterület-felügyelet élére szerdán a közgyűlés városrendészeti bizottsága. Ezzel egy év átmeneti idő, illetve három pályázat után ismét állandó, kinevezett igazgatója van a felügyeletnek. Az előző igazgató, Barna Sándor tavaly februárban hunyt el, azóta helyettese, Miklós István irányította a szervezetet.

A posztra immár harmadik alkalommal kiírt pályázatra 14-en jelentkeztek, de közülük egy induló visszalépett. A bizottság a 13 pályázót részben nyílt ülés keretében hallgatta meg. Néhány jelentkező nem járult hozzá ehhez, így ők zárt ülésen mondhatták el gondolataikat. A jelöltek meghallgatása után felolvasták Demszky Gábor főpolgármester levelét, amelyben azt javasolta, hogy a testület Szabó Mihályt nevezze ki igazgatónak.

Szabó Mihály korábban az igazságügyi tárcánál dolgozott. A minisztériumból azóta távozott rendőrtiszt a rendszerváltás előtt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, később pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányságon is tevékenykedett, a gazdaságvédelmi osztályt vezette. A városrendészeti bizottság titkos szavazással döntött az új igazgatóról: Szabóra heten, Miklós Istvánra négyen szavaztak.