Kocsmában fogták el az uraiújfalui posta kirablóját

Vágólapra másolva!
Szemtanúk információi alapján fogták el azt a férfit, aki kirabolta a helyi postahivatalt szerdán a Vas megyei Uraiújfaluban - közölte a rendőrség. A rendőrök egy kocsmában találták meg a férfit a rablás után néhány órával.
Vágólapra másolva!

Szerdán rabolták ki a Vas megyei Uraiújfalu postahivatalát, és a rendőröknek már három órával később sikerült is elfognia a feltételezett tettest. A hatóságok számára nagy segítséget jelentettek azok az információk, amelyeket szemtanúktól kaptak - mondta Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek.

A sajtóreferens szerint a 40 év körüli, büntetett előéletű férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. "A férfi bement a postára, vásárolt egy telefonkártyát, majd ráfogta a nála lévő riasztópisztolyt az alkalmazottra, aki átadta neki a követelt pénzt" - mondta az alezredes. Hozzátette: időközben a postára megérkezett egy kézbesítő, akit a férfi szintén megfenyegetett, majd az elkövető beült az épület előtt járó motorral hagyott autójába és elmenekült.

Az egyik alkalmazott a férfi után szaladt és még sikerült megjegyeznie az autó rendszámának töredékét. Egy másik szemtanú pedig, akivel szemben haladt a jármű, emlékezett a kocsi típusára és színére, ráadásul - mivel nem volt ismerős neki az autó - jól megnézte annak vezetőjét is - közölte Szalai Ferenc. A rendőrök a Veszprém megyei Kemenesszentpéteren néhány óra múlva a helyi italboltban fogták el a férfit, és kihallgatása után kezdeményezték előzetes letartóztatását.