Késnek a vonatok Miskolc és Nyíregyháza között

Vágólapra másolva!
Pótlóbuszok szállították az utasokat péntek reggel Tokaj és Görögszállás között, mert egy megrongálódott felsővezeték miatt átmenetileg leállt a vonatközlekedés. A hibát már kijavították, de a MÁV szerint délig késésekre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Péntek hajnalban eltörött egy Nyíregyházáról Miskolcon át Budapestig közlekedő InterCity vonat áramszedője Tokaj és Rakamaz állomás között, és megrongálta a vasúti felsővezetéket - közölte a MÁV. A felsővezeték helyreállításáig a személyvonatok helyett Tokaj és Görögszállás állomások között vonatpótló buszok közlekedtek. Reggel fél nyolcra a vonat áramszedőjét megjavították, és tovább folytathatta útját Budapestre.

Fél kilenc után néhány perccel kijavították a felsővezetékben keletkezett károkat is, és megindulhatott a vasúti közlekedés. A vasúti forgalomirányítók folyamatosan állítják vissza a vonatokat menetrendjükbe, de a MÁV szerint a szerelvének fordulója, illetve a felhalmozott késések miatt, előreláthatóan csak a déli órákra állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés.