Bokros vállalná a válságkormány vezetését

Vágólapra másolva!
Egy gyöngyösi gyűlésen megkérdezték az előadást tartó Bokros Lajos korábbi pénzügyminisztert, hogy vállalná-e egy válságkormány vezetését. Bokros úgy mondott igent, hogy már tudta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felajánlotta lemondását.
Vágólapra másolva!

Felkérés esetén elvállalná a kormány vezetését Bokros Lajos - jelentette ki a korábbi pénzügyminiszter Gyöngyösön. A kérdést azután tették fel neki, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével szombaton az MSZP tisztújító kongresszusán.

"Ha a felelős magyar Országgyűlés engem, vagy mást felkér arra, hogy egy válságkormányt vezessek, a magam részéről állok elébe" - fogalmazott a gazdasági szakember a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján.

Nem zárkózik el a személyes feladat elől - jelentette ki -, hiszen az "írástudók kötelessége", hogy használják, ha van a tarsolyukban valami, amivel hozzá tudnak járulni az ország felemelkedéséhez. Ugyanakkor megjegyezte, nem az az érdekes, amit személyesen gondol, hanem az, hogy az Országgyűlésben helyet foglaló 4 vagy 5 párt miben tud megegyezni.