Elítéltek egy autóst a kerékbilincs leszereléséért

Vágólapra másolva!
Jogerősen 36 ezer forintos kártérítésre és egy év próbaidőre ítélte a bíróság azt a budapesti autóst, aki leszerelte autójáról a kerékbilincset. Az elítélt autós füvön parkolt a Városligetben.
Vágólapra másolva!

Egy év próbaidőre bocsátás mellett 36 ezer forint kártérítésre kötelezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt az autóst, aki tavaly nyáron önkényesen leszerelte gépkocsijáról és ezzel megrongálta a Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) kerékbilincsét - olvasható az FKF közleményében.

Tavaly nyáron a Városligetben ellenőriztek az FKF munkatársai, ahol több autó is szabálytalanul a füvön parkolt, ezekre kerékbilincseket raktak. Amikor visszatértek a felügyelők a helyszínre újból ellenőrizni, akkor vették észre, hogy az egyik kocsi már nincs ott, a bilincset valaki leszerelte, megrongálta és otthagyta. A rongáló ellen feljelentést tett a felügyelet, a rendőrség pedig azonosította őt.

Janocsek Ferenc FKF-szóvivő az MTI megkeresésére azt mondta: azért tettek kerékbilincset az autóra, mert így akarták elérni, hogy a szabálysértőket a szankciók mellett személyesen is tájékoztathassák az általuk okozott károk súlyosságáról. Az MTI kérdésére - miszerint ha a zöldterületben okozott kár miatt bilincseltek, nem lett volna-e célszerűbb más megoldást alkalmazni, például a kocsik elszállítását - a szóvivő azt mondta: erre nem volt munkatársainak jogszabályi lehetőségük.

A szóvivő korábban az MTI-nek azt mondta: tavaly 69 esetben szerelték le önkényesen a kerékbilincset. Janocsek hétfőn is megerősítette: minden hasonló esetben feljelentést tesz a felügyelet.