Ideges volt meggyilkolása napján a debreceni képviselő

Vágólapra másolva!
Feszült és ideges volt halála napján Balla Irma - derült ki a debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolása miatt indult per szerdai tárgyalásán. A tanúk többek között elmondták, hogy Balla Irma aznap este még internetezett, és a gyilkosság idején csörömpölést hallottak a képviselő lakásából.
Vágólapra másolva!

Feszes és ideges volt meggyilkolása napján Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselő, akit 2007 húsvétján gyilkoltak meg - derült ki az ügy szerdai tárgyalásán a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. A bíróság többek között a képviselő egyik legjobb barátnőjét, H. Lajosnét hallgatta meg. H. Lajosné - aki halála napján meglátogatta lakásán a képviselőt - azt mondta, Balla Irma arról panaszkodott neki, hogy három férfi pénzt követelt tőle aznap délelőtt egy Fényes udvari panelház lépcsőházának felújítására. (A korábban a Fényes udvari panelházban történt tűzeset károsultjainak megsegítésére Balla Irma, a térség önkormányzati képviselője gyűjtötte a pénzt.)

A tanú szerint Balla Irma arról nem beszélt, hogy megfenyegették volna, de feszült volt, nem értette miért követelnek tőle pénzt, amikor az teljesen jogtalan volt. Balla Irma ekkor mondta el barátnőjének, hogy előző nap járt Kósa Lajos polgármesternél, akivel abban állapodtak meg, hogy az ünnepek - húsvét - után folytatják a megbeszélést a Fényes udvari alapítvány jövőjéről. H. Lajosné elmondta azt is, hogy Balla Irmának rendkívül megromlott a viszonya az általa létrehozott alapítvány vezetőjével (őt később hallgatja meg a bíróság).

Vallomást tett a bíróságon szerdán Cs. Lajos, Balla Irma kertszomszédja is, aki szerint a gyilkosság estéjén este fél tízkor (egy általa rendszeresen nézett tv-sorozat miatt volt teljesen biztos az időpontban) a háza előtt dohányzott, amikor Balláék kertjében néhány másodpercre felgyulladt egy olyan külső villany, amit korábban soha nem látott világítani. Erős csörömpölést hallott, mint amikor valaki belerúg valamilyen fémtárgyba. Az ő vallomása azért érdekes, mert a gyilkosság ebben az időszakban történhetett, és az anyja meggyilkolásával vádolt S. Sándor ekkor bizonyíthatóan nem tartózkodott Debrecenben.

A bíróság meghallgatta a debreceni önkormányzat egyik fideszes képviselőjét, Czirják Anikót is. Ő arról beszélt, hogy Balla Irma halála napján, este 18 óra 49 perckor még ismerősnek jelölte meg őt az egyik internetes közösségi portálon.

Balla Irmát brutális körülmények között, lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút, S. Sándort gyanúsította meg a gyilkossággal. A tárgyalás május 30-án folytatódik a Hajdú-Bihar megyei Bíróságon.