Megverhették a kaposvári börtönben meghalt rabot

Vágólapra másolva!
Megverték a börtönőrök a kaposvári börtönben azt a rabot, aki később belehalt sérüléseibe - állítja egy hangfelvételre hivatkozva a kapos.hu internetes újság. A felvételen egy felettes tiszt hallgatja meg az egyik börtönőrt, aki éppen akkor volt szolgálatban, amikor az esemény történt.
Vágólapra másolva!

Megverték a kaposvári börtönben azt a rabot, aki később belehalt sérüléseibe - állítja egy hangfelvételre hivatkozva a kapos.hu internetes újság.

Február 13-án tisztázatlan körülmények között belehalt sérüléseibe egy a börtönben fogva tartott, német-magyar állampolgárságú férfi. H. János azért került előzetes letartóztatásba, mert múzeális és átalakított fegyvereket találtak a lakásán.

Azt, hogy mi okozta a férfi halálát, egyelőre nem tudni. Arra a látleletek és a boncolási jegyzőkönyv adhatnak támpontokat, a végső szót pedig az igazságügyi orvosszakértők fogják kimondani. A kapos.hu szerint azonban több, verésre utaló nyom borította a férfi testét.

Az újság birtokába került felvételen egy felettes tiszt hallgatja meg az egyik börtönőrt, aki szolgálatban volt akkor, amikor az eset történt. A beszélgetésből az derül ki, hogy H. Jánost megverték, az őr név szerint sorolja, kik mentek be az 56 éves férfi zárkájába.

"Bementek, és igazából azt láttam, hogy megindul a keze, a végét már nem láttam, csak hallottam a csattanást (....)Onnéttól kezdve én igazából csak hallottam ilyen dulakodásra utaló hangokat, de látni onnéttól én már nem láttam. Én, megmondom őszintén, próbáltam kimaradni belőle." - mondja a börtönőr.