Visszahívták a fővárosi bizottságokból Hunvald Györgyöt

Vágólapra másolva!
Még a napirendet is csak az MDF segítségével tudta megszavazni a fővárosi közgyűlésben az MSZP-SZDSZ koalíció csütörtökön. Az ellenzéki párt szavazataival hívták vissza a bizottságokból az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György VII. kerületi polgármestert.
Vágólapra másolva!

Az MDF segítségével hívta vissza a fővárosi közgyűlés bizottságaiból az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros szocialista polgármesterét az MSZP-SZDSZ koalíció. Erről a közgyűlés csütörtöki ülésén Steiner Pál MSZP-frakcióvezető nyújtott be indítványt, amelyet az MSZP, az SZDSZ és az MDF képviselői támogattak, a Fidesz-KDNP pedig nem vett részt a szavazásban.

A félórás várakozás után lefolytatott, ugyancsak félórás napirendi vitában minden minősített szavazást igénylő javaslatot, még a napirendet is, az MDF támogatásával fogadta el a közgyűlés.

A Fidesz-KDNP szövetségnek - a velük együtt szavazó SZDSZ-esek segítségével - sikerült napirendre vetetniük a pénzügyi ellenőrző bizottság által a csepeli szennyvíztisztító beruházással összefüggésben lefolytatott vizsgálati jelentés. Ugyancsak az SZDSZ támogatásával került napirendre az a fideszes javaslat, amely a Bogdáni úti buszvégállomással összefüggő kártalanítási kérdésekről szól. Az MSZP-sek mindkét esetben tartózkodtak.

Az SZDSZ-es Lakos Imre téves szavazása miatt, illetve mivel ekkor még nem voltak a teremben az MDF-esek, első körben nem került napirendre az Andor utca kiszélesítését lehetővé tevő előterjesztés. Lakos Imre, aki a XI. kerület alpolgármestere is, a napirend végszavazása előtt új szavazást kért ez ügyben, és mivel ekkor már megérkeztek az MDF-esek, a testület napirendre vette a javaslatot.

A fideszes Németh Szilárd visszavonta azt az előterjesztését, amelyben belső vizsgálatot kezdeményezett a BRFK-nál amiatt, hogy március 15-én két, Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt kritizáló férfit a Gyorskocsi utcában meztelenre vetkőztetve megaláztak a rendőrök. A fideszes politikus közölte, hogy felvetésére a városrendészeti bizottság előző napi ülésén megnyugtató választ kapott.