Az államszervezeten spórolna a Fidesz

Vágólapra másolva!
Inkább az államszervezeten spórolna a Fidesz, és még nem döntöttek arról, kivonulnak-e majd, ha Bajnai Gordon kormányfőként szólal fel a parlamentben. Többek között erről beszélt az MTV Az Este műsorában Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Az államszervezetet vizsgálná felül a Fidesz. Erről Navracsics Tibor az ellenzéki párt frakcióvezetője beszélt az MTV Az Este műsorában. Navracsics arra a kérdésre válaszolt, hogy a Fidesz hol kezdené a 500 milliárd forintosra becsült megszorítást.

A frakcióvezető szerint felül kellene vizsgálni "az intézményi dzsungelt, a bürokratikus eljárásokat", a közbeszerzési eljárásokat, az állami intézményrendszeren belüli metódusokat és a háttérintézmények környékén is körül lehetne nézni. Navracsics szerint erre a már külföldi elemzők is felhívták a figyelmet.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP miért nem veszi észre ezt a lehetőséget, a frakcióvezető azt mondta: az MSZP nem érzi magát olyan biztos helyzetben politikailag, hogy államon belüli érdekcsoportokat megsértsen.

Navracsics nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy a Fidesz akkor is kivonul-e majd a parlamentből, ha Bajnai Gordon kormányfőként szólal fel. Azt mondta, Bajnai Gordon nem Gyurcsány Ferenc, az őszödi beszéd pedig nem hasonlítható egy pártmutyihoz. Bajnaival szemben elvi kifogásuk van, de ez mindenkivel szemben fennállna, aki hozzá hasonlóan lenne miniszterelnök - mondta.