Nem bizonyítható, hogy ügynök lett volna a szeged-csanádi püspök

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla szerdai jogerős ítéletében kimondta: nincs bizonyíték rá, hogy ügynök lett volna Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. Az ezt állító Élet és Irodalom című folyóiratot és Az Este című televíziós műsort elmarasztalták a püspök jó hírnevének megsértéséért. 
Vágólapra másolva!

Nem bizonyítható, hogy Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök együttműködött volna a Kádár-rendszer belső elhárításával, ezért az ezt állító Élet és Irodalom című folyóirat és Az Este című televíziós műsor megsértette a püspök jó hírnevét - mondta ki jogerős ítéletében szerdán a Fővárosi Ítélőtábla.

Sághy Mária, a tanács elnöke közölte, hogy az első fokon eljáró bíróság a korábbi tárgyalásokon elhangzott tényekből helyes következtetést vont le, amikor kimondta: a televíziós műsor "nem felelt meg a tárgyilagos tájékoztatás követelményeinek", amikor Kiss-Rigó László feltételezett ügynökmúltját tárta fel. Ugyanígy az Élet és Irodalomban megjelent cikkben Ungváry Krisztián történész is valótlanul állította, hogy a püspököt beszervezték az ügynökhálózatba - szólt az ítélet.