Megfordult Gyurcsány fejében, hogy pártelnök marad

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc távozó miniszterelnök szerdai blogbejegyzésében arról írt: eldöntötte, hogy biztosan nem akar az MSZP pártelnöke lenni. Gyurcsány azzal indokolta a döntést, hogy az új kormány támogatási feltételei javulnak majd ettől. A naplóban megerősítette azokat a héten kiszivárgott híreket, melyek szerint a pártból sokan marasztalták, ezért "dilemmává vált" a pártelnökség kérdése.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc nem vállalja az MSZP pártelnöki tisztéségét - derül ki a távozó miniszterelnök szerdai blogbejegyezéséből. Az MSZP vasárnapi kongresszusán választanak új pártelnököt a szocialisták, miután Gyurcsány szombaton bejelentette, lemond erről a tisztségről is. A héten bizonytalanná vált, tényleg távozik-e Gyurcsány, mivel kiszivárgott információk szerint hétfőn a párt frakciójában többen is megkérdőjelezték döntését, és marasztalták.

"Mi tagadás, a pártelnökség kérdése nehezen megoldható dilemmává vált a napokban" - ismerte el Gyurcsány szerdán az internetes naplójában. Gyurcsány szerint világos, hogy az új kormány támogatási feltételei javulnak, ha távolabb kerül tőle. "Másfelől meglehetősen sokan vannak, a Magyar Szocialista Párt tagjai, helyi vezetői és a szociálliberális értelmiség jelentékeny része is, akik számomra is meglepő erővel marasztalnak" - olvasható a naplóban.

Gyurcsány azt írta, végül arra jutott, hogy a kormány stabilitása a legfontosabb. "Ügyelni fogok arra, hogy távol tartsam magamat a kormányzástól, és ha nem vagyok a párt vezetője, akkor ne avatkozzak be a párt legfelsőbb szintű döntéshozatalába se" - ígérte blogjában, hozzátéve, hogy ezentúl keveset fog szerepelni a nyilvánosság előtt, a baloldalt pedig más módon fogja "szolgálni".

Miután március 21-én bejelentette, hogy távozik a kormányfői posztról, Gyurcsány azt írta a naplójában, hogy a blog nem áll le. Szerdán már úgy fogalmazott: "a blogot azért egyelőre szerintem működtessük".