Őszi választásról győzködi az MDF Bajnait

Vágólapra másolva!
Őszi előre hozott választások oldanák meg az MDF szerint a bizalmi válságot Magyarországon - derül ki Dávid Ibolya pártelnök szerdai közleményéből. Az MDF arra kérte Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltet, hogy csak a legsürgetőbb válságkezelő lépéseket végezze el, aztán tegye lehetővé az előre hozott választást.
Vágólapra másolva!

Az MDF arra kéri Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltet, tegye lehetővé, hogy ősszel előre hozott választás legyen az országban - írta Dávid Ibolya MDF-pártelnök szerdai közleményében. Az MDF szerint "bizalmi vákuum" alakult ki, ez pedig káros az ország hitelességére, és hátráltatja az érdemi előrelépést is. Dávid közleménye szerint a "bizalmi vákuumot" egy őszi, előre hozott választás oldhatná fel.

Dávid Ibolya utal rá, hogy Bajnai maga jelentette be: a gazdasági válság után nem kíván tovább politizálni. "Az MDF ezért arra kéri a miniszterelnök-jelöltet, fontolja meg, hogy csak a legszükségesebb, legsürgetőbb válságkezelő lépéseket végzi el", ősszel pedig legyenek előre hozott választások - olvasható a közleményben. Az MDF megismételte azt a korábbi kérését, hogy Bajnai mihamarabb ismertesse programját, munkamenetrendjét a nyilvánossággal.

Az MDF szerint a "bizalmi vákuum" léte a kormányfőkeresés alatt a korábbinál is nyilvánvalóbbá vált. Ennek jele, hogy Bajnai előre szerződni akar a szocialistákkal programja későbbi feltétlen támogatásáról, az MSZP vezetése pedig írásos felhatalmazást adott a szombati elnökségi ülésén részt vevő politikusok híváslistájának ellenőrzésére. Az MDF szerint mindez azt bizonyítja, hogy a kormányfőjelölt nem bízik a mögötte álló pártban, és a szocialisták sem bíznak magukban, "saját köreiken belül is a lehetséges ellenséget keresik".