Házánál dolgoztatta diákjait egy pécsi iskolaigazgató

Vágólapra másolva!
Egy pécsi szakiskola igazgatója az iskola diákjait dolgoztatta máriagyűdi házának vakolásánál - írta pénteken az Új Dunántúli Napló. Pécs főjegyzője vizsgálatot indított az ügyben. Az igazgató azzal érvelt: fontos, hogy a gyerekek szakmai gyakorlaton vegyenek részt.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi vizsgálatot indított Pécs főjegyzője annak tisztázására, miként vehette igénybe egy pécsi középiskola igazgatója az intézmény diákjainak munkáját saját háza építéséhez - írta pénteki számában az Új Dunántúli Napló. A vizsgálat egy panaszos levél kapcsán kezdődött el a Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, ahol nemcsak a fegyelmi ügy, hanem az igazgatóváltás is napirenden van. A posztra négyen pályáznak, köztük Horváth István jelenlegi vezető.

Horváth István elismerte, hogy valóban dolgoztak tanulók tanítási időben a Siklóshoz tartozó máriagyűdi házának vakolásánál, de azt mondta: ő maga vásárolta az anyagot, fizette a diákok útiköltségét és szabályos munkaszerződést is kötött velük.

Az igazgató szerint az egyik fő probléma az, hogy az ellenőrök nem tartják elfogadhatónak azt a több mint harmincéves gyakorlatot, miszerint az iskola tanulói külső munkálatokat végeznek. Azzal érvelt, nagyon fontos, hogy a diákok szakmai gyakorlatokon vegyenek részt, viszont az ehhez szükséges anyagokat sem az iskola, sem az önkormányzat nem tudja megvásárolni. Ezért mindig kapóra jön, ha egy külső szervezet, rendszerint pénztelen önkormányzat valamilyen munkát rendel tőlük- magyarázta. A megrendelő ilyenkor az anyag árát állja, az iskola pedig biztosítja az ingyenes munkaerőt.

A diákok nemcsak Horváth István, hanem Tratnyek Magdolna, az önkormányzat humán főosztálya osztályvezetőjének házában is dolgoztak. A jegyző szerint az osztályvezető nem vehetett volna igénybe önkormányzati intézmény által felajánlott ingyenmunkát - olvasható a baranyai napilapban.