Vágólapra másolva!
Az erzsébetvárosi ingatlanügy három gyanúsítottja előzetes letartóztatásban marad júniusig - olvasható a Népszava pénteki számában. A bíróság meghosszabbította a pénzügyi bizottság volt elnöke és az értékbecslő előzetes letartóztatását is. Hunvald György polgármester védelmét Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke vette át.
Vágólapra másolva!

Júniusig előzetes letartóztatásban marad az erzsébetvárosi ingatlanpanama három gyanúsítottja - írja pénteki számában a Népszava. Kardos Péter, az önkormányzat pénzügyi bizottságának volt elnöke, valamint az ingatlanok vitatott értékesítésében kulcsszerepet játszó értékbecslő előzetes letartóztatását is meghosszabbította a bíróság két hónnapal - közölte Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Hunvald György polgármester előzetesét már korábban meghosszabbították 3 hónappal. A döntés már jogerős. Hunvaldot különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással, vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A polgármestert eredetileg azzal az indokkal helyezték előzetesbe, hogy fennáll a veszélye: meghiúsítja a büntetőeljárást, például okiratok eltüntetésével, tanúk befolyásolásával. Gál György, a gazdasági bizottság elnöke előzetesének meghosszabbításáról májusig a múlt héten döntött a bíróság.

Az erzsébetvárosi önkormányzatot az ingatlanügyletekkel 970 millió forintos kár érte a főügyészség szerint. 2008. október 28-as óta összesen 12 embert hallgattak ki gyanúsítottként, nyolcan szabadlábon védekezhetnek.

Hunvald védelmét Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke vette át - erősítette meg a Magyar Nemzetnek Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Hunvald előző ügyvédei, Krasznai András és Kollár Károly összeférhetetlenség miatt adták vissza megbízásukat. Korábban ugyanis munkakapcsolatban álltak az erzsébetvárosi önkormányzattal.