Keresik a prostituálként foglalkoztatott hőgyészi lány kerítőjét

Vágólapra másolva!
Kerítés gyanújával nyomoznak annak a 17 éves állami gondozott lánynak az ügyében, aki három hónapra eltűnt a hőgyészi nevelőotthonból. Azt a férfit keresik, aki külföldre vitte, ahol táncosnőként és prostituáltként dolgozott.
Vágólapra másolva!

Kerítés gyanújával indított nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) annak a 17 éves hőgyészi lánynak az ügyében, aki Ausztriában prostituáltként dolgozott.

Az állami gondoskodás alatt álló lány tavaly december 30-án távozott a hőgyészi nevelőotthonból, és eltűntként keresték, míg március 24-én meg nem jelent az intézményben. A nevelőknek azt mondta, hogy Ausztriában és Németországban tartózkodott, ahová táncosnőnek ment el, de prostituáltként is dolgozott. A korábbi sajtóinformációval ellentétben a lányt nem kényszerítették a prostitúcióra.

A lány nem tudta megnevezni azt a személyt, aki külföldre vitte, csak személyleírást adott róla, a TMRFK ismeretlen tettes ellen kerítés gyanújával folytat nyomozást.

A főkapitányság két hasonló ügyben is nyomoz, mindkét esetben nevelőotthonból szökött lányok a bűncselekmények sértettjei.