Rendőrt próbált meg kirabolni három szegedi fiatal

Vágólapra másolva!
Akár tíz év börtönt is kaphat az a három fiatalember, akik egy szolgálaton kívüli rendőrt próbáltak meg kirabolni Szegeden. A törzsőrmester leszerelte a támadókat, akik hiába menekültek, a rendőrök hamarosan elkapták őket.
Vágólapra másolva!

Egy szolgálaton kívüli rendőrre támadt három fiatal keddre virradó éjszaka a szegedi Rókusi körúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A Szegedi Rendőrkapitányság járőre hazafelé tartott, amikor egy fiatal testvérpár, illetve egy harmadik társuk belekötött, majd cigarettát és a pulóverét követelték.

Amikor ennek nem tett eleget, egyikük megütötte a rendőrt, majd a többiek is bántalmazni kezdték. A fiatal törzsőrmester mindhárom férfi támadását elhárította, majd amikor fölénybe került, azok menekülőre fogták. A rendőr ekkor értesítette a parancsnokát, aki azonnal segítséget küldött a helyszínre, és a közelben elfogták a 18 éves kisteleki, 20, illetve 21 éves szegedi fiatalembereket.

A gyanúsítottak ellen a Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Egyik gyanúsított sem ismeretlen a rendőrség számára, kettőjük ellen korábban már hasonló bűncselekmény miatt, míg a harmadik társuk ellen lopás miatt folyt eljárás. Tettükért akár tíz év szabadságvesztést is kaphatnak.