Tizenöt év fegyházat kapott a prostituált gyilkosa

Vágólapra másolva!
Tizenöt év fegyházbüntetést kapott első fokon az a Zala megyei férfi, aki 2007-ben a nagyrécsei vasútállomás közelében rendkívüli embertelenséggel megölt egy prostituáltat, majd Olaszországba menekült. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Brutális kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 15 év fegyházbüntetésre ítélt egy nagykanizsai férfit csütörtökön első fokon a Zala Megyei Bíróság.

A vádirat szerint a 29 éves férfi 2007. július 27-én délután a 7-es főút mellett, a nagyrécsei vasútállomáshoz vezető összekötő útnál felvett a kocsijába egy 18 éves prostituáltat. A vasútállomás rakodó rámpájához vezető útra hajtottak, ahol a férfi - mindeddig ismeretlen okból - 3-4 percen át kézzel, ököllel és egy keréklazító kulccsal ütlegelte a lányt. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A holttestet a férfi - hogy tettét öngyilkosságnak tüntesse fel - a közeli a vasúti sínpárra fektette. A Budapest felől érkező gyorsvonat az élettelen testet három részre szakította. A vádlott elmenekült a helyszínről. Néhány nap múlva - miután rájött, hogy autóját megtalálta a rendőrség - Olaszországba szállíttatta magát. Mobiltelefonját lecserélte, gépkocsiját pedig Lentiben, egy parkolóban hagyta.

Augusztus 13-án európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi augusztus 17-én Bolzano városában feladta magát az olasz rendőröknek, akik szeptember 19-án átadták a magyar hatóságoknak.

A vádirat szerint a férfit Olaszországban egyik ismerőse segítette a bujkálásban, ellene bűnpártolás miatt indítottak eljárást. A másodrendű vádlottat a bíróság csütörtökön felmentette a vádak alól, ugyanis az eljárás során az derült ki: nem volt tudomása arról, hogy ismerőse a hatóságok elől menekül és gyilkosság miatt körözik.

A bíró indoklása szerint az elsőrendű vádlott rendkívüli embertelenséggel követte el tettét, a bírósági eljárás során elenyhítő körülmény nem merült fel. A 15 év fegyházbüntetés mellett a férfit 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, a gyilkossággal vádolt férfi ügyvédje enyhítésért fellebbezett. Az ügyész az elsőrendű vádlott ítéletét tudomásul vette, a bűnpártolással vádolt férfi esetében pedig három nap gondolkodási időt kért.