Kiss Péter tárca nélküli miniszter lesz a Bajnai-kormányban

Vágólapra másolva!
Szombatra megállapodott Kiss Péter, az MSZP alelnöke és Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt: az MTI szerint Kiss a társadalompolitikáért felelős tárca nélküli miniszter lesz a Bajnai-kormányban.
Vágólapra másolva!

Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatal irányítója a társadalompolitikáért felelős tárca nélküli miniszter lesz a Bajnai-kormányban - erősítették meg az MTI-nek a kormányfőjelölt környezetéből szombaton este.

Az elmúlt napok sajtóhírei szerint Bajnai Gordon és Kiss Péter, az MSZP alelnöke többször is egyeztettek, mire szombaton meg tudtak állapodni.
Az távirati iroda szerint Kiss Péter politikai értelemben lesz Bajnai Gordon helyettese, hozzá tartozik majd a válságkezelés lépéseinek egyeztetése a társadalmi partnerekkel. Az információt az MSZP alelnökének környezetéből is megerősítették.

A kormányzati döntések előkészítése, illetve a Miniszterelnöki Hivatal vezetése új kormánytag feladata lesz majd, aki technikai értemben lesz majd a kormányfő helyettese - írja az MTI.

Bajnai Gordon várhatóan kedden hozza nyilvánosságra kormányának tagjait. Jelöltté válásának egyik feltétele volt, hogy a válságkezelésben részt vállaló kulcstárcák élére ő jelölhessen minisztert. Kiss Péteren kívül egyelőre csak Oszkó Péter leendő pénzügyminiszter neve került nyilvánosságra tervezett kabinetjéből.