Érdekes hívásokat találtak Zuschlag cellamobilján

Vágólapra másolva!
A bíró szerint három olyan emberrel is beszélt a cellájában talált mobiltelefonnal Zuschlag János és két vádlott-társa, akiknek köze van csalás vádjával indított ügyükhez. A telefonok Zuschlag anyja és felesége birtokában voltak korábban.
Vágólapra másolva!

Folytatódott a Zuschlag-per a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön, ahol az elsőrendű vádlott cellájában talált mobiltelefonok híváslistájának vizsgálatáról számolt be Fodor Endre bíró.

A Zuschlag János és két másik fogvatartott cellájában talált három mobiltelefon vizsgálata alapján a bíróság megállapította, hogy a telefonok Zuschlag János felesége és édesanyja, valamint egy harmadik személy birtokában voltak korábban.

"A mobiltelefonban el volt mentve" a másodrendű vádlottéval megegyező, Lados István név alatt egy otthoni telefonszám. Erről azonban a bizonyítási eljárásban kiderült, hogy az valójában egy Kecskemét környékén található személyé, aki nem rokona és nem is ismerőse a másodrendű vádlottnak - mondta Fodor Endre bíró.

A vizsgálat szerint három azonosítható emberrel tartották a kapcsolatot a telefonokon, akik kapcsolatba hozhatók az üggyel.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag, korábbi MSZP-s képviselő 2007. szeptember 21. óta előzetes letartóztatásban van.