BKV: Műszaki hiba okozta a tüzet a 3-as metróban

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki pénteken reggel a budapesti 3-as metró vonalán az egyik szerelvényen. A tüzet egy utas segített eloltani, senki sem sérült meg. A BKV szerint műszaki hiba okozta a tüzet.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki a 3-as metró vonalán pénteken kora reggel: a Dózsa György úti megállóban a kocsikat összekötő kábelek gyulladtak ki - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. A balesetben senki nem sérült meg, az utasokat kimenekítették - mondta a BKV fődiszpécsere. A cég szóvivője szerint műszaki hiba okozta a metrótüzet, Kiricsi Karola azt mondta, a BKV tovább vizsgálja az esetet. Korábban a közlekedési vállalat a szándékosan gyújtogatás lehetőségét sem zárta ki.

A baleset reggel fél hét után néhány perccel történt a Kőbánya-Kispest felé tartó szerelvényen. Az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között pótlóbuszok szállították az utasokat 8:25-ig, ezután újra megindult a forgalom.

A BKV kilenc órakor kiadott közleménye szerint az utasok és az utastér nem volt veszélyben. A járművezetőnek egy utas segített eloltani a tüzet, amely nem terjedt tovább, így csak kisebb kár keletkezett a szerelvényben.

A BKV tájékoztatása szerint reggel, egy órával a Dózsa György úti eset után, ugyanazon a vonalon a Ferenciek tere megállónál is füstölt a metró, de ez az eset"nem érintette az utasforgalmat". Arra a kérdésre, hogy a két esemény között lehet-e összefüggés, Kiricsi azt felelte: a társaság még vizsgálja az eseteket.