Bajnai kinevezte a MeH új szakállamtitkárjait

Vágólapra másolva!
Kinevezte a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárait Bajnai Gordon miniszterelnök. A nyolc poszt betöltése keddtől hatályos.
Vágólapra másolva!

Keddi hatállyal kinevezte Bajnai Gordon kormányfő a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) szakállamtitkárait - közölte a kormányszóvivői iroda hétfőn. Három államtitkár a helyén maradt, öt posztot új emberek foglaltak el.

A közlemény szerint a MeH kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkára Banai Károly marad, a kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkári posztot továbbra is Gémesi Ferenc tölti be, az infokommunikációért és e-közigazgatásért felelős szakállamtitkári feladatokat pedig a jövőben is Bódi Gábor látja majd el.

Fadgyas Gábor a miniszterelnök nyilvános szerepléseiért felelős szakállamtitkárként, Kiss Ambrus pedig társadalompolitikai szakállamtitkárként dolgozik majd a MeH-ben. A kormányzati személyügyi és közszolgálati szakállamtitkári teendőket Makszin Péter fogja ellátni.

A válságkezelő program végrehajtásának összehangolásáért felelős szakállamtitkár posztját Hegedüs Dóra tölti be majd be, aki kormánybiztosként fogja ellátni feladatait. A kormányfő a Miniszterelnöki Hivatal igazgatási szakállamtitkárának Csáky Bernadettet nevezte ki - olvasható a kormányszóvivői iroda tájékoztatásában.