Gyilkosság áldozata lett a bőnyi állatmenhely eltűnt vezetője

Vágólapra másolva!
Gyilkosság áldozata lett a bőnyi állatmenhely 65 éves vezetője, a magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodes, aki tavaly szeptemberben tűnt el. Az asszony megölésével a rendőrség egy 30 éves ózdi férfit gyanúsít, aki az állatmenhelyen dolgozott alkalmi munkásként.
Vágólapra másolva!

Bűncselekmény áldozata lett a bőnyi állatmenhely vezetője, Eva Rhodes brit állampolgár, aki szeptemberben tűnt el - közölte csütörtökön a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség, amely hét hónapja kereste az eltűnt asszonyt.

A Győrhöz közeli Bőny-Szőlőhegyen állatmenhelyet működtető Eva Rhodes eltűnését testvére jelentette be 2008. szeptember 18-án. A rendőrség szerint az asszonyt szeptember 10-én egy ismeretlen férfivel látták utoljára. A rendőrség a férfi felkutatása érdekében több száz személyt ellenőrzött, végül eljutottak A. Csaba 30 éves, ózdi lakoshoz, aki tíz napig alkalmi munkásként dolgozott az állatmenhelyen, és onnan - a Rhodes eltűnését követő napon - gyanús körülmények között távozott. A férfit lopás gyanúja miatt kezdték körözni, végül idén áprilisban fogták el.

A megyei rendőrség szerint A. Csaba gyanúsítható azzal, hogy 2008. szeptember 10-én este az állatmenhelyen összeszólalkozott Eva Rhodesszal, akit ezután többször úgy fejbe ütött, hogy az asszony életét vesztette. Testét és a bizonyítékokat elégette, az el nem égett maradványokat pedig a közelben elásta - közölte a rendőrség. Végül elvette az áldozat laptopját és 7000 forintot.

A férfi által megjelölt helyről előkerültek emberi csontmaradványok, amelyekről az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy valószínűleg egy 50 év feletti nő maradványai, és egy évnél nem régebben kerültek a földbe. Jelenleg tartanak a további szakértői vizsgálatok.

Az őrizetben levő A. Csaba ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás, a rendőrség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.