Molnár Csaba szerint Gyurcsány már nem utasítgat

Vágólapra másolva!
Politikai bulvárnak tartja Molnár Csaba kancelláriaminiszter azt, hogy Gyurcsány Ferenc meghosszabbított karja lenne a Bajnai-kormányban. Erről Molnár a Népszabadságnak adott interjúban beszélt.
Vágólapra másolva!

"Ez a politikai bulvár kategóriája. Ott is összefüggéseket keresnek, ahol nincsenek" - mondta a Népszabadságnak Molnár Csaba kancelláriaminiszter arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő meghosszabbított karjaként került-e a Bajnai-kormányba.

A volt kormányfő felfedezettjének tartott Molnár a napilapnak azt mondta: Gyurcsány a napi politikában nem vesz részt, de ha kell, mindenben támogatja a Bajnai-kormányt. "Nem próbál meg utasítani semmire, ennél demokratikusabb is a gondolkodása" - fogalmazott a Miniszterelnöki Hivatalt irányító miniszter.

Arra a kérdésre, hogy 33 évesen rendelkezik-e kellő tapasztalattal a kancellária irányításához Molnár azt mondta: több mint fél évig államtitkárként dolgozott Bajnai fejlesztésügyi tárcájánál, a kormányfő így ismerte a teherbíró képességét.

Molnár azt mondta, komoly eredményeket ért el közlekedési és energiaügyi miniszterként is. Ezek közé sorolta a januári orosz-ukrán földgázellátási válság kezelését, a stratégiai földgáztároló-kapacitás további bővítését, valamint a paksi erőmű bővítéséhez megszerzett elvi hozzájárulást, amelyet az országgyűlési képviselők 95 százaléka támogatott.