Nyomoz a rendőrség a Megyeri híd ügyében

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Megyeri híd ügyében a Fővárosi Főügyészség - írja a Népszabadság. Az építő cég ellen korábban 24 kisvállalkozó tett feljelentést, akik azt állították, az elvégzett munka után nem kapták meg a pénzüket.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség április 15-i határozatában úgy döntött, a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) nyomoznia kell a Megyeri híd körül kipattant botrányban - írja a Népszabadság.

A döntés a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda panasza nyomán született. Magyar György a lapnak elmondta, hogy 24 kisvállalkozó képviseletében tett feljelentést az év elején a BRFK-n csalás gyanújával, miután a hídépítés során a munkájukat elvégző alvállalkozók hiába várták a pénzüket a Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezet-gyártó Zrt-től.

A BRFK március másodikán elutasította a vállalkozók feljelentését, azzal, hogy nem történt csalás. Nem zárta ki azonban a rendőrség a csődbűntett lehetőségét, ezért a feljelentést továbbküldte a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP), ahol azonban nem rendeltek el nyomozást.

A lap szerint annak ellenére, hogy 32 felszámolási kérelmet nyújtottak be a hitelezők a Fővárosi Bíróságon, a cégnyilvántartás szerint máig nem rendelték el a Ganz felszámolását. A cégnek ugyanis eddig sikerült meggyőznie fizetőképességéről a bíróságot.

Magyar György a hatóságok nyomozást elutasító határozatai ellen panaszt emelt a Fővárosi Főügyészségen, ahol végül hűtlen kezelés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.