Vágólapra másolva!
Az ellenzék nem hajlandó még focizni sem kormánypártiakkal, ezért nem sikerült többpárti parlamenti válogatottat állítani - erről írt szerdai blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. Gyurcsány saját múltjából hozott példát arra, hogyan kellene szerinte normálisan viselkednie egymással a politikusoknak.
Vágólapra másolva!

Gyűlölködő politikusokra panaszkodott internetes naplójában szerdán Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök. "Azt hallom, hogy nem tud felállni egy többpárti parlamenti válogatott, mert a legnagyobb ellenzéki párt még focizni sem hajlandó a kormánypártiakkal. Ez egészen elképesztő" - írta Gyurcsány, aki szerint "primitív törzsi viszonyokra jellemző állapotok alakultak ki szembenálló politikai erők között".

A parlamenti csapatban jelenleg szocialista politikusok, korábbi ciklusok két fideszes képviselője, valamint országgyűlési szakértők és alkalmazottak játszanak a távirati iroda vasárnapi híre szerint. Az [origo] szerette volna megkérdezni a csapatkapitányt, az MSZP-s Gedei Józsefet arról, amit Gyurcsány írt, de nem tudtuk elérni mobiltelefonján a politikust szerda délután.

A volt kormányfő példát is hozott arra, szerinte hogyan kéne viselkedniük egymással a politikusoknak. Leírta, hogy 2005 körül egy tanuszoda megnyitóján jelent meg sportminiszterként Veresegyházán, és külön megkérte a térség országgyűlési képviselőjét, a KDNP-s Harrach Pétert, hogy jöjjön ő is, hadd fényképezzék le. Gyurcsány szerint Harrach ekkor megkérdezte, neki akar-e kampányolni, mire a volt miniszterelnök - állítása szerint - ezt felelte: nem, de neki is köze van a sikerhez, ezért ott a helye a vezetők közt párttól függetlenül. "Szerintem ez a normális magatartás" - jegyezte meg a naplójában Gyurcsány.

A tanuszoda átadására Harrach Péter is emlékszik. "Hogy pontosan hogy hangzott el ez az idézett pár mondat, azt nehéz lenne négy év távlatából visszaidézni, de tény, hogy mindketten igyekeztünk az esemény ünnepélyes jellegének megfelelőn viselkedni, politikai hovatartozástól függetlenül" - mondta szerda délután Harrach az [origo]-nak. "A részletekre nem emlékszem, nem kívánok se vitatkozni, se megerősíteni, de úgy érzem, hogy egy korrekt szereplésről volt szó" - tette hozzá a KDNP-s politikus.

A "Barátokról, ellenfelekről" című bejegyzésben arról is beszél a volt kormányfő, hogy úgy érzi: nem változtak meg a kapcsolatai, mióta lemondott a miniszterelnöki posztról és az MSZP pártelnöki tisztségéről is. "Aki barát volt, az is maradt. És ugyanez igaz az intrikusokra, az ellenfelekre, az érdekből vagy kényszerből együttműködőkre. Szerintem ez így rendben van. E tekintetben nem ért semmilyen csalódás" - jelentette ki naplójában Gyurcsány.