Arató állítja, nem tudott Zuschlag ügyeiről

Vágólapra másolva!
Kihallgatták Arató Gergely MSZP-s oktatási államtitkárt a Zuschlag-ügyben. A politikus az ügy csütörtöki tárgyalásán azt mondta, nem tudott arról, hogy Zuschlag és társai számlákat hamisítottak volna. Arató és Zuschlag korábban közös képviselői irodában dolgoztak.
Vágólapra másolva!

Kihallgatta a Bács-Kiskun megyei bíróság Arató Gergelyt (MSZP), az Oktatási Minisztérium államtitkárát. Arató azt vallotta, nem tudott róla, hogy Zuschlagék számlákat hamisítottak abban a képviselői irodában, ahol mindketten dolgoztak.

"Nem volt arról tudomásom, hogy az irodában valamilyen pályázati tevékenység folyt, azt az újságokból tudtam meg a nyomozás során" - állította a politikus. "Az nem felel meg a valóságnak, hogy én az irodában számlatömböket, bélyegzőket láttam volna, vagy szóvá tettem volna az ott folyó tevékenységet" - tette hozzá.

A per korábbi szakaszában Lados István másodrendű vádlott vallotta azt, hogy a Képviselői Irodaház 116-os szobájában Zuschlag Jánossal közös szobában dolgozó Arató Gergely tudott az ottani pályázati tevékenységről és arról, hogy ott számlagyártás folyik. Lados István másodrendű vádlott Fodor Endre tanácsvezető bíró kérdésére kitartott korábbi vallomása mellett, mely szerint Arató Gergely tudott az egyesületek és a pályázati tevékenység közötti összefüggésről.

Arató Gergely az 1990-es évek közepétől vett részt az Ifjú Szocialisták Mozgalmának (ISZM) munkájában, majd 1998-tól elnökségi tag, 2000-től pedig a szervezet országos elnöke volt. Ebben az időben Zuschlag János volt az ISZM ügyvezető alelnöke. Arató Gergely részt vett a vádiratban szereplő Fiatal Városért Egyesület alapításában, melynek 1996-tól 1999-ig elnöke volt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van. (Itt mindent megtalál a Zuschlag-perről!)