Hirdetésben vall vagyonáról a Fidesz pécsi jelöltje

Vágólapra másolva!
Fizetett hirdetésben vall vagyonáról a Fidesz pécsi polgármester-jelöltje, Páva Zsolt. Szili Katalin kihívója azért döntött így, mert szerinte a pécsieknek joguk van tudni a tisztséget vállaló politikusok anyagi helyzetéről. Félig birtokol egy házat, van egy Audi A6-osa, és ügyvédként havi 430 ezret keres.
Vágólapra másolva!

A politikai vádaskodásokat akarja megelőzni Páva Zsolt, a Fidesz pécsi polgármester-jelöltje azzal, hogy fizetett hirdetésekben közzéteszi vagyonbevallását. A politikus ezt azzal indokolta, hogy a pécsiek "megérdemlik a tiszta beszédet, az őszinteséget, megérdemlik, hogy újra bízhassanak, és részesei lehessenek egy valódi változásnak". Páva Zsolt szerint a városlakóknak joguk van tudni, hogy egy tisztséget vállaló politikus milyen anyagi helyzetben van.

Páva már hétfőn részletesen beszámolt vagyoni helyzetéről egy sajtótájékoztatón. Van egy 2001-ben vásárolt Audi A6-os autója, és felerészben tulajdonosa egy 1995-ben épült 158 négyzetméteres háznak. Ügyvédi tevékenységéből havi nettó 430 ezer, képviselői munkájából 68 ezer forint jövedelme van, megtakarítása 1,5 millió forint, illetve 1000 euró.

"Ezen kívül 2 millió forintos életbiztosításom, és egy 500 ezer forintos, továbbá egy 5 ezer eurós balesetbiztosításom van. Banki tartozásom 11 millió forint hitel, melyet ingatlanvásárlásra vettem fel" - mondta. Azt is megígérte, hogy megválasztása esetén felhagy az ügyvédi tevékenységgel, és eladja vagy felszámolja ügyvédi irodáját.