Keleti kormánybiztos lett Veres János

Vágólapra másolva!
Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amellyel hivatalosan is keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezték ki Veres János volt pénzügyminisztert. Veres - aki a kazah, kínai, orosz és ukrán gazdasági kapcsolatokért felel majd - nem kap külön díjazást, de lesz egy titkársága.
Vágólapra másolva!

Kormánybiztosként folytatja munkáját Veres János korábbi pénzügyminiszter - derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározatból. A szocialista politikus "a keleti kapcsolatokkal összefüggő kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős kormánybiztos" posztját kapta.

A határozat szerint Veres lesz a felelős a Magyarország és Kazahsztán, Kína, Oroszország, illetve Ukrajna közötti kapcsolatokért. A volt pénzügyminiszter díjazás nélkül látja el a feladatot, de egy, ugyancsak szerdán megjelent rendelet értelmében a Miniszterelnöki Hivatalban lesz egy titkársága.

A kormánybiztos a határozat szerint összehangolja a központi állam igazgatás tevékenységét, előterjesztéseket készít a kormány számára, részt vesz az érintett államokkal létrehozott gazdasági kormányközi bizottságok ülésein, és segíti a Magyar Export-Import Bank Zrt., a Magyar Export Hitel Biztosító Zrt., valamint a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Zrt. tevékenységét.