Két bankot raboltak ki szerdán Budapesten

Vágólapra másolva!
Két bankot raboltak ki szerdán Budapesten: nem sokkal reggel fél tíz után egy férfi az Erste Bank Fehérvári úti fiókjában szólította fel az alkalmazottat a pénz átadására, mintegy másfél órával később a XIII. kerületi Béke úton raboltak ki egy bankot. Mindkét helyszínen vélhetően fegyverrel raboltak, lövés és személyi sérülés egyik esetben sem történt.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel 9 óra 35 perc körül egy férfi lépett be a XI. kerületi Fehérvári úti bankfiókba és készpénz átadására kényszerítette a bank munkatársát. Az [origo] úgy tudja, hogy a támadás az Erste Bank egyik fiókját érte. A rendőrség közleménye szerint a férfi feltehetően fegyverrel fenyegette meg az alkalmazottat, aki ennek hatására adta át neki a pénzt. A bűncselekmény során lövés és személyi sérülés nem történt, a férfi a helyszínről gyalogosan elmenekült.

A személyleírás alapján a támadó egy 35-40 év körüli, kb. 190 cm magas, bajuszos férfi. A bűncselekmény elkövetésekor sötét nadrágot, kapucnis pulóvert, baseball sapkát valamint napszemüveget viselt.

A rendőrség honlapján fényképeket tett közzé a rablóról. Arra kérik a lakosságot, aki felismeri a személyt vagy bármit tud a képeken látható férfiről, hívja a 443-5000/32-380 telefonszámot vagy tegyen bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111 zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Másfél óra múlva újabb rablás

Mintegy másfél órával a Fehérvári úti eset után a XIII. kerületi Béke úton is kiraboltak egy bankot. A bankba 11 óra körül egy ismeretlen férfi ment be, és a rendőrség közleménye szerint feltehetően fegyverrel készpénz átadására kényszerítette a banki alkalmazottakat. Miután a pénztáros a fenyegetés hatására teljesítette a követelést, a motoros ruhát és bukósisakot viselő férfi a helyszínről gyalogosan elmenekült. Lövés, illetve személyi sérülés ebben az esetben sem történt.

Mindkét esetben rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.