Megtaláltak 11 500 ellopott lőszert

Vágólapra másolva!
Egy elhagyatott ferencvárosi területen megtaláltak 11 500 darab lőszert, amelyet csütörtökön loptak el. További 3 500 lőszer még hiányzik - közölte az országos rendőrfőkapitány.
Vágólapra másolva!

A rendőrség megtalált és lefoglalt 11 500 lőszert abből a 15 ezerből, amelyet csütörtök hajnalban loptak el egy tehervonatról, amely a Ferencvárosi pályaudvarra érkezett. A lőszerekre a főváros IX. kerületében, egy lápos, elhagyatott részén bukkant rá a rendőrség, nagyjából ezen a szakaszon szedhették le a vonatról a lőszerszállítmányt - közölte Bencze József országos rendőrfőkapitány.

Felmerül a gyanú, hogy a szigorú biztonsági követelmények - amelyek a lőszerre mint különleges árura vonatkoznak - a szállítás során sérültek. Ezért a rendőrség azt is vizsgálja, hogy a szabályokat kik, milyen mértékben, és szándékosan vagy gondatlanul sértették meg - mondta Bencze.

Az ügyben több mint tíz embert hallgatott ki a rendőrség, közülük ketten olyanok, akik a lőszerből már nagyobb mennyiséget birtokoltak. Arra a kérdésre, kiderült-e a kihallgatás során, hogy az elkövetők milyen szándékkal lopták el a lőszereket, Bencze József azt mondta: még nem tart ott a nyomozás.

A még hiányzó lőszerek kutatását folytatják. Olyanokhoz is kerülhetett lőszer, akik a lopásban nem vettek részt, de az elhagyatott területen megtalálták a lepakolt szállítmányt. Az ellopott 45-ös kaliberű lőszereket feltehetően Magyarországon gyártották és az Amerikai Egyesült Államokba szállították volna.