Babakocsikkal tüntetett Bajnai ellen a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Bajnai-kormány családokat érintő megszorításai miatt tartott babakocsis tüntetést vasárnap délután a Fidesz a Kossuth téren. A résztvevők pelenkákat akasztottak a Parlamentet körülvevő láncra.
Vágólapra másolva!

A kormány a családokon igyekszik behajtani a költségvetési hiányt, ahelyett, hogy megpróbálná beindítani a gazdasági növekedést - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a párt által szervezett vasárnapi babakocsis tüntetésen, a budapesti Kossuth téren.

Az MTI szerint a tüntetésen több száz szülő és nagyszülő vett részt. A demonstráció végén a résztvevők pelenkákat akasztottak a Parlamentet körülvevő láncra, Pelczné Gáll Ildikó pedig egy petíciót adott át Szili Katalin házelnök egyik munkatársának.

Bajnai Gordon április 19-én ismertette csomagja részleteit. A kormányfő ekkor a szociális rendszer tervezett átalakításairól azt mondta: két évre rögzítik a családi pótlék összegét, a gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár majd, valamint, hogy felfüggesztik a lakástámogatásokat. A csomag részleteiről itt olvashat.

A Fidesz szerint Magyarországon eddig is kevés gyermek született, de a tervezett intézkedések még jobban visszafogják majd a gyermekvállalási kedvet. (A megszorítások várható következményeiről korábbi cikkünkben, itt olvashat.) Az ellenzéki párt szerint a megszorítások miatt családok bomlanak majd föl, illetve növekedni fog a szegénységben élő családok és gyermekek száma.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=x29tvgwWinFD2n8z