Gyurcsány népszerűségéhez közelít Bajnai

Vágólapra másolva!
A szocialista szavazók körében égbe szökött, a fideszes szavazóknál padlóra zuhant Bajnai Gordon népszerűsége a miniszterelnöki cím megszerzése után - áll a Szonda Ipsos legfrissebb felmérésében. Bajnai mindkét tábor megítélésében Gyurcsány Ferenc szintjéhez közelít.
Vágólapra másolva!

Teljesen polarizálódott Bajnai Gordon népszerűsége, mióta átvette a kormányfői posztot - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság keddi száma ismertetett. A korábban közepesen népszerű Bajnai megítélése a szocialista szavazók körében hatalmasat ugrott, míg a Fidesz-tábor körében jelentősen zuhant az elmúlt hónapban.

Az MSZP-szimpatizánsoknál Bajnai népszerűsége a 100-as skálán 49 ről 65 pontra, a legnépszerűbb szocialista politikusok közé emelkedett, Gyurcsány Ferenccel és Szili Katalinnal van egy szinten. A Fidesz-szavazók körében viszont 22-ről 12 pontra zuhant, így az ellenzékiek számára már csak Gyurcsány ellenszenvesebb nála. Bajnai összességében 27 ponttal a népszerűségi lista 18. helyén áll.

Az új miniszterelnök ismertsége is jelentősen nőtt egy hónap alatt, gazdasági miniszterként 60 százalék körül mozgott, most azonban már az emberek 88 százaléka ismeri a nevét. A két legismertebb politikus azonban továbbra is Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc, 92 illetve 91 százalékos ismertséggel.

A Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint a népszerűségi listát jelenleg Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti holtversenyben Sólyom László köztársasági elnökkel, mindkettejüknek 44 pontos a támogatottsága. Őket követi Szili Katalin és Göncz Kinga, majd Gráf József földművelésügyi miniszter következik, aki 4 pontot javított megítélésén egy hónap alatt.